1 – Frits van Loenen Martinet & Marcel Busscher

Op 25 februari hebben wij onze allereerste twee gasten verwelkomd. Eerst hebben we gesproken met Frits van Loenen Martinet, voorzitter van de stichting HDMZ Zandvoort. Wij spraken met hem over Jan van Beelen, de initiatiefnemer en tevens financier van het museum. Deze veelzijdige en productieve kunstenaar, die circa 2.300 kunstwerken heeft gemaakt in zijn leven, heeft de opening van ‘zijn’ museum net niet meer mee kunnen maken. Gelukkig is onder leiding van Frits al deze kunst gedigitaliseerd en kan het worden bekeken in het moderne museum, dat midden in het centrum van Zandvoort gebouwd is.

Frits van Loenen Martinet vertelt over de initiatiefnemer en financier van het HDMZ museum, Jan van Beelen

In het tweede deel van deze aflevering hebben we een leuk gesprek gehad met horecaondernemer Marcel Busscher die, dankzij de opkomst van Max en de overname van het circuit door ‘de prins’, al in 2016 als een van de eersten geloofde in een terugkeer van de Formule 1. Sindsdien straalt zijn lunchroom aan het Kerkplein autosport uit. Wat begon in een klein hoekje, groeide uit tot een soort van ‘autosportmuseum’.

Horecaondernemer Marcel Busscher vertelt over zijn lunchroom dat inmiddels een klein automuseum is geworden

Als afsluiting vroegen we aan Marcel naar welk nummer hij graag luistert als hij achter het stuur zit. Daar was hij snel uit: Drivers Seat van Snif ‘n’ The Tears.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *