Over ons

De mensen achter de podcast

Gillis Kok (l.) en Gert van Kuijk †

De Zandvoort Podcast is in 2021 met veel enthousiasme gestart door Gert van Kuijk † en Gillis Kok, met medewerking van Job Scharff voor de techniek en Stef Westerburger voor de sociale media.

Tot ons grote verdriet is Gert (1952-2022) op 28 januari 2022 overleden aan de gevolgen van een hersenbloeding. Daarmee werd een gigantisch gat geslagen in de organisatie, want Gert was niet alleen enorm enthousiast over de podcast, hij was ook heel gedreven als het ging om de voorbereiding, de planning en de uitvoering. Daarnaast was hij als hoofdpresentator in grote mate bepalend voor de sfeer, zowel tijdens de opnames als daarbuiten.

Op het moment dat Gert overleed zaten we midden in een serie podcastopnames met lokale politici, die in aanloop naar de gemeenteraadsverkiezingen werden geïnterviewd door Gert (persoonlijke kennismaking) en Ben Zonneveld (politiek inhoudelijk).

Tegelijkertijd waren we samen met natuurorganisaties IVN (natuureducatie), Waternet en NPZK in vergevorderde voorbereiding van een podcast over de natuur in en rondom Zandvoort. Ook hier was Gert zeer enthousiast en voortvarend mee in de weer.

Beide projecten worden, zo goed mogelijk, in zijn geest voortgezet. Voor de politieke opnames hebben we Iris Vooren bereid gevonden om het onderdeel van Gert over te nemen. En met IVN zijn we bijna zover dat de opnames van de eerste afleveringen kunnen beginnen.

De gedachten aan Gert zullen voor altijd aan De Zandvoort Podcast verbonden zijn. Het Klinkt misschien wat vreemd maar voor mij voelde het alsof we samen een kindje aan het opvoeden waren.

Gillis Kok

Heeft u tips, een leuk verhaal over Zandvoort of een goed idee voor een podcastserie? Of wilt u adverteren in deze podcast? Laat het ons weten! Neem contact op via: